KWS

Нови хибриди царевица 2015

На 30.01.2015 в Златни пясъци със земеделци от цяла България се проведе третото издание на превърналата се в традиция KWS академия, на която немската компания представи своите най-нови и иновативни продукти.

По време на презентацията екипът на KWS постави акцент върху трите нови царевични хибриди за 2015 година - Баласко, Конфитес и KWS 2482. Новите хибриди се отличават с по-голяма гъстота и проветривост на посева, по-висока издръжливост при екстремални температури, по-бързо изпускане на влагата, които са критерий за стабилен добив. KWS академия е мястото, където земеделците научават всички новости за семепроизводството и всички най-нови тенденции и иновации.

"Това са три топ продукта, които заслужават специално внимание, тъй като те ще са сред водещите ни хибриди в близките години." подчерта Петко Василев, управител на КВС България.

Конфитес е ново поколение хибрид за рекорди. Листата му са разположени така, че позволяват по-голяма гъстота на посева и по-добра проветривост. Хибридът е с висока толерантност на основните болести. Прибирането е лесно, а разходите за реколтиране са по-малки.

KWS 2482 е ново попълнение в група 410 по ФАО. Растенията се развиват бързо и хомогенно, толерантни са на по-късно засушаване. Хибридът е от нова генерация с добре развита коренова система, която ефективно използва минималните запаси на вода в почвата.

Баласко е от групата на "бойците". Предимството му е, че има изключително балансирано зърно. Той е типичен зърнен хибрид, но е подходящ и за животновъдни ферми. Растенията са високи и изправени, листата- дълги и широки. Хибридът е устойчив на стрес, характеризира се с бързо отдаване на влага от зърното.

Всички хибриди от богатото портфолио на KWS са избрани така, че да оправдаят очакванията на земеделските производители в България. Успешните фермери вече са се убедили, че за да постигнат добри резултати се нуждаят от добри семена. KWS е компания, която предлага именно такива продукти.

1.

2.

3.

4

5

6


KWS