KWS

KWS подчерта независимостта си и фамилните си европейски корени на блестящо събитие

В края на януари 2018 KWS организира запомняща се среща за всички свои партньори, земеделски производители и дистрибутори. Повече от 250 клиенти и приятели на компанията се събраха в балната зала на хотел Риу Правец Ризорт.

Най-важното послание беше независимостта на фирмата от химическата индустрия, както и нейният фамилен произход, който всъщност е най-близко до земеделеца и мисълта за природата.

"Историята на нашата компания - това е нашата независимост. Ценност, от изключителна важност за всички нас. В свят на сливания, за да си независим, е нужен огромен кураж. Това е и огромна отговорност и най-вече уважение към тези, с които я споделяш.

Това е позиция, която показва, че ти си единственият собственик на всичко, което притежаваш. Собствени ценности, които не са изместени от корпоративни интереси. Да следваш своите принципи, безотказно и без изключения. Ние представляваме фамилен бизнес, подобен на този на нашите клиенти. Това ни дава предприемаческа свобода и гъвкавост при решения, които не са обременени от висши корпоративни интереси"- коментира Петко Василев, Управител на KWS България.

Така напълно естествено дойде разказът за новата продуктова линия царевични семена ClimaControl3 - концепция, включваща само хибриди, които във времето са доказали устойчивостта си на стрес във всички важни фази от развитието на растението.

ClimaControl3 включва 5 хибрида, плод на многогодишни изпитвания, които са изключително устойчиви на суша и високи температури, но същевременно с много стабилно представяне и в по-благоприятни условия, като по този начин постигат максимална добивност в различни условия.

ClimaControl 3 хибридите дават между 10-12%, а в някои години - и до 30% по-висок добив в сравнение с референтни продукти от същата група по ранозрелост.

И ако доскоро фермерите разчитаха на хибриди царевица в група по ФАО 400 до 450, то предпочитанията им през последните години са насочени към по-ранната група ФАО 300, с фокус върху диапазона от 350 до 390 по ФАО. Именно в този диапазон са позиционирани и част от новите предложения на KWS.

KWS 2370 - ФАО 260. Подходящ е почти за всякакъв тип условия, но особено удачен за интензивно отглеждане. Миналата година добивите от него на опитни и производствени полета са били съпоставими, а на някои места дори по-високи от тези в по-късните групи. Тези показатели дават надежда, че през следващите няколко години KWS 2370 ще бъде уверен лидер в ранния сегмент. Високото му хектолитрово тегло го прави изключително подходящ за отглеждане за зърно, като през 2017някои от земеделските производители са го предпочели и за втора култура.

Корвинус – ФАО 330 - новото предложение на KWS през 2018 година – хибрид, характеризиращ се с изключително бърз старт, подходящ за ранна сеитба. Притежава силно разклонена метлица, за преодоляване на стресовите фактори по време на цъфтеж, което го прави адаптивен към сухи условия и високи температури. Притежава многоредов, тежък кочан, силно адаптивен в етапа на наливане на зърното. През 2017 г. показва изключително високи резултати и характеристики на полето, въпреки неблагоприятните условия. Влагата му при прибиране е ниска, лесен за жътва.

Кампарис – ФАО 370 е предназначен за отглеждане при използване на интензивна технология. Резултатите от хибрида показват, че той с право носи названието си генетичен шедьовър. Ако земеделският производител има желание да получи рекорден резултат, Кампарис е хибридът, който може да му се отплати многократно.

Капитолис - ФАО 380се очертава като другият фаворит в предпочитанията на производителите на царевица. Той е типичният представител на новата генерация хибриди, която KWS цели да наложи на българския пазар. Съчетание между иновация и традиционализъм. Здрави и мощни растения, с изтеглен период на цъфтеж, ясно изразен Stay green ефект. Опити с Капитолис в полета без капка дъжд по време на вегетация показват добиви от порядъка на 650 и дори над 700 кг/дка, без каквато и да е допълнителна влага в продължение на целия период на вегетация. На места, при наличие на по-благоприятни климатични условия кантарът дори е отчел добиви над 1000 кг/дка – сериозно постижение, имайки предвид неблагоприятните условия за царевица през изминалия сезон.

Конфитес - ФАО 450е за онези земеделци, които традиционно предпочитат рекордните добиви. Хибридът е подходящ за сеитба в Североизточна и Северна Централна България. В условията на 2016 г. този късен хибрид е показал наистина изключително високи възможности по отношение на добивността. Конфитес е създаден специално за устойчивост на суша и на високи температури.

По време на трите фази на развитие - преди, по време и след цъфтеж, тези хибриди минимизират проблемите, възникващи от високите атмосферни температури и недостатъчната влага в почвата, благодарение на своята добре развита коренова система, ефективно използване на хранителни вещества, синхронизираната поява на метлица и свила, по-добър контрол на загубите от изпарение по време на усвояване на хранителни вещества.


KWS